Traktorrace

Gillar du motorsport, fartfyllda race, en dag ute på banan och förstklassig underhållning? Om svaret är ja får du inte missa att besöka ett traktorrace någon gång. Detta har blivit en mycket populär form av tillställning runt hela landet, speciellt på platser där det naturligt finns ett intresse för traktorer, det vill säga på landsbygden. Vem som helst som äger en traktor kan ställa upp på ett traktorrace, men för att vinna och köra säkert är det bäst att man verkligen vet hur man ska styra traktorn i hög fart. För fort går det under ett sånt här race, garanterat!

Alla får vara med

Det finns egentligen inga landsomspännande regler för traktorrace, utan reglerna sätts upp beroende på vem det är som arrangerar racet. för många är traktorrace en folkfest och det innebär att alla åldersgrupper brukar kunna tävla. Barn kanske kör på leksakstraktorer, ungdomar i epa-traktorer och professionella bönder i riktiga jättemaskiner. Det är många som kör race med traktorer som kanske har sett sina bästa dagar, för att ge dem en så kallad ”sista resa” innan de skrotas. Förutom racet är det ofta en härlig stämning vid såna här tillfällen. Det kan finnas matförsäljning, andra lekar, dans och fest som komplemterar själva tävlingen.

Tävla med rätt traktor

Det klart att du inte ska tävla med din allra dyraste traktor, utan precis som du kan hitta rätt filter på kolfilter.nu gäller det att hitta den traktor som passar tävlingen du vill delta i. Om du vill ställa upp och det inte finns något lämpligt fordon på din gård, var inte rädd att fråga dina grannar om de kanske också vill vara med. Det är ganska vanligt att det finns så kallade byalag som tävlar ihop i traktorrace. Tillsammans kanske ni kan hitta en traktor som passar, gärna en liten äldre sådan, och turas om att köra varven. Det är alltid roligare ju fler man är.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Vesterberg