Kända traktormärken

Traktorer är maskiner med enorm arbetskapacitet som utformats för ett långt, hårt liv på bondgårdar och ägor runt om i världen. De har revolutionerat jordbruksarbetet tack vare sin förmåga att göra det som det tidigare krävdes mångdubbelt fler män och hästar att åstadkomma. För att det ska fungera ställs höga krav på traktorerna. Därför har det, precis som inom bilbranschen och många andra industrier, blivit allt viktigare att se efter vilket märke som traktorn kommer ifrån. Det kan skilja mycket kvalitet mellan olika tillverkare, och det kan till och med vara så att två modeller har helt olika kapacitet. Genom att lära sig några av de mest välkända märkena blir det lättare att skilja agnarna från vetet.

 

En av de mest välkända traktortillverkarna, vars namn klingar bekant i de flesta delarna av världen, är John Deere. Det grundades av mannen med samma namn som föddes i USA i början av 1800-talet. I mitten av samma århundrade insåg han att jordbruksredskap var en lukrativ bransch där han kunde tjäna sig en hacka. Resultatet blev ett av de mest framgångsrika jordbruksföretagen som någonsin har funnits. Än i dag har John Deere en stark ställning bland jordbrukare där namnet har blivit synonymt med vissa kvalitetskrav som säkerställer att det levereras maskiner med hög standard.Kända traktormärken 1

 

En annan traktortillverkare från Nordamerika är Massey Ferguson. Precis som John Deere startade de också upp i mitten av 1800-talet, men Massey Ferguson har sina rötter i landet lite längre upp på kontinenten – Kanada. Där, i Ontario, låg smeden Daniel Massey bakom företagets grundande, och de har blivit en av de största leverantörerna av jordbruksmaterial efter det. I dag är de mest kända för en lång rad traktormodeller som ofta syns på svenska marker.

 

Även vi i Europa har våra egna traktormärken. Fendt är ett tyskt märke som startades 1937 med fokus på jordbruksredskap. Många traktormärken har det gemensamt att de startades upp av smeder som konstruerade plogar och andra metallföremål. De har sedan gått vidare till att lansera traktorer. Fendt är inget undantag, och de två bröderna hade stor kunskap om detta yrke. I dag har den teknologiska utvecklingen gått framåt enormt, och våra maskiner är nu utrustade med avancerad teknologi. Ett exempel på det är att möjligheten att kommunicera har underlättats väsentligt. Genom att hyra komradio går det enkelt att överföra meddelanden till andra under arbetets gång.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Vesterberg